NY BLOGGADRESS

Efter att ha haft samma bloggdomän i fyra (väldigt aktiva) år kände jag att det var dags att byta. Numera finns jag på:
 
JOHANNAHOJ.BLOGG.SE
 
(kul namn va?)

FIKAPAUS

Kom nyss hem från skolan. Har gjort några raw food-bollar och smaskar på en sån och dricker lite kaffe. Laddar inför gymmet ikväll!
Jag hade:
2 dl solrosfrön (eller nötter)
8 dadlar
1 dl russin (gula)
1 tsk mesquite
1 tsk kakao
2 msk vatten
lite vaniljpulver
lite salt
 
Mixa allt och rulla till bollar. KLART!
 
 
 

DAGENS FRULLE

Dagens mumsiga frulle:
 
Kesopannkaka med hallonmos.

TIDIG MORGON

Klockan är tio över sex och jag sitter och mumsar frukost. Chiapudding med vanilj och hallon, mums! Firar att det är fredag. Fast ändå inte... Fredagar är inte lika magiska när du vet att du jobbar 7-15 på lördagen och 7-16 på söndagen. Försöker förtränga det nu och följa strömmen som är helt euforiska över att det äntligen är helg!

MELLANMÅL

Vaknade tidigt imorse så passade på att prova göra några mellanmålsmuffins. Tyvärr blev de liiite torra, hade de inne några minuter för länge, annars helt ok.
 
 
Hällde i lite av det jag hade hemma, men är slarvig på att måtta när jag provar nya saker så skriver på ett ungefär ;)

Recept på mellanmålsmuffins:
Grundrecept:
3 ägg (jag hade två bamsestora från äggkungen)
1½-2 dl valfritt mjöl (jag hade havremjöl)
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
Ev. Lite fil eller yoghurt eller liknande så det inte blir för torrt
Jag smaksatte mina med:
2 msk rödbetsmos (för att få lite... matigare?)
1 tsk lucuma (för lite sötma)
2 tsk kakao
En liten skvätt honung
Toppade med kokos som blev över när jag gjorde kokosmjölk
 
I min superugn var 20 minuter i 175 grader aningens för länge, ska nog prova med en kvart nästa gång.
 
 

NYTT OCH FINT

En förklaring till min plötsliga bak/mat-mani är nog vår nya ugn och spis. Johan har fixat jättefint i köket de senaste veckorna, kaklat om, fixat skåpluckorna, ny ugn/spis/fläkt och så vidare. Nu letar vi efter en rostfri normalsizead diskmaskin på blocket så vi kan byta ut vår lilla vita, den går ju typ 2-3 ggr per dag så känns bättre med en större.
 
Anyway så är spisen och ugnen helt underbara! Varmluftsugn är det så det är mycket roligare att hålla på än med vår gamla spis där allt antingen blev antingen rått eller sönderbränt, inget mellanting. Sen är de rätt snygga också... ;)

Mitt i byggkaoset
 
Här var nya ugnen och spisen på plats och jag överlycklig. Diskmaskinen ser lite malplacerad ut haha. hoppas vi hittar en ny snart...
 
En liten titt på hur skåpluckorna blev efter lackning och nya handtag.
 
Kaklat! Men tydligen inte färdigt, fogas, tvättas och nåt sånt ska man tydligen göra också, noll koll. Och jag har fått ett vinställ! För tillfället är det merparten av flaskorna tomma, men ändå. Mina mellanmålsmuffins stor och gosar inne i ugnen också.
Är iallafall väldigt nöjd och stolt över min duktiga karl, som tar sig för och gör allt själv, lackar, kaklar o.s.v. Dessutom blev det en budgetrenovering och det är ju extra kul när man kommer undan lite billigare tycker studenten i hushållet.

MAN KAN JU UNDRA VAD JAG GÅR PÅ

Japp... Massa energi idag med! Vet inte vad den kommer ifrån. Vårsolen kanske? Bakade fyra sorters småkakor ifall någon vill fika på min födelsedag och storhandlade. Sen att de där sidorna i kurslitteraturen inte blev lästa är ju en annan femma.
 
 
Igår bakades det knäckebröd. Supermumsigt!
Update:
Här kommer receptet ;)
Grundrecept:
2 dl linfrön
3,5 dl blandade frön (Jag hade typ 2 dl sesam och 1,5 dl solros, hade tänkt pumpafrön också men hade inga hemma)
4-5 dl vatten
1 dl kikärtsmjöl (kan uteslutas)
Flingsalt/kryddor
 
Rosta allt i torr panna, häller över i en bunke,häller på typ 4-5 dl vatten och låter stå i kylen minst 6 timmar. När det har svällt och liksom sugit upp all vätska, häll i saltet och eventuella kryddor. Ställ in i ugnen på 130grader tills det börjar torka lite (15-20 min tror jag), sänk sen till 100 grader och öppnar luckan lite då och då för att släppa ut fukten, eller lägg någonting mellan ugnsluckan så den hålls liten öppen, tills det torkat helt (du får peata lite på den och känna, haha). 

HOMEMADE

Igår var en sån dag med för mycket energi. Resulterade i långkok, protetinchokladbollar och hemmagjort jordnötssmör.
 
 
Att göra eget jordnötssmör är superlätt! Blir ju även billigare (om man är fattig student som jag) och så kan man välja vad som finns i. Man kanta naturella nötter och rosta själv, men där jag handlade fanns bara såna "snacks-jordnötter", alltså redan rostade och saltade. Sköljde av dem först, för att få bort det mesta av saltet och all olja de ligger i. Torkade, sen ner i mixern. Sen är det typ klart, lätt va? Börja på lägre effekt, sen öka. Tar ganska lång tid innan de torra smulorna blir till något smöraktigt. Häll i lite olja (typ raps) och salt tills du får den konsistens och sälta du vill ha! Ska äta lite nu till frulle... Är ju alltid extra gott med något man gjort helt själv! (Eller ja, har ju inte odlat jordnötterna och sådär, men vafan...)
 
 
 
 
 
 

DID YOU MISS ME?

Alla ni älskade tiotusentals läsare, har ni saknat mig? Åh ironin...
 
Sista tiden har liksom varit lite... död? Hamnat i något vakum, äta, jobba, sova, dö, typ. Mattekursen började i tisdags och jag är fan taggad. Avskydde matte hela grundskolan och gymnasiet, men nu är det faktiskt roligt. Helt annan slags matte och mer didaktik och pedagogik är det ju, så antagligen därför.
 
Varit "duktig" med träningen också (hatar egentligen ordet duktig, liksom antingen gör du något eller så skiter du i det?) och tränat varje dag förutom igår denna vecka. Börjar hitta min rytm när det gäller träningen, det jag tycker är kul, övningar som funkar för mig o.s.v. Börjar till och med bli sugen på att gå ut och springa ibland. Det trodde nog ingen någonsin att det skulle hända...


 
Nu ska jag äta upp min mumsiga proteinpannkaka efter dagens träning (mage + kondition) och sen hänga tvätt!
Peace.

RSS 2.0