no dinero

lite ångest då. igår shoppade jag kläder för 1200 spänn. helt onödiga kläder. klänningar, kjolar och örhängen.


ÅH!


fast allting satt så jävla bra på mig så är nog rätt nöjd ändå. heh.

betty page

skulle inte banga på att vara så här vacker:





lejonkungen blev lite förstörd nu

haha alltså jag tycker inte ens det här är gulligt jag bara skäms. så pinsamt! (och ja, småungar kan skämma ut sig de med...)


love is in the air

Alla dessa olika kärlekar. Livet är tydligen inte komplett förrän vi har upplevt alla.

Kärleken till dina föräldrar.
Det är väl (förhoppningsvis och antagligen) den första kärlek vi är med om. Det är väl kanske den kärleken som alltid finns kvar? Den vi inte behöver anstränga oss för att vårda. Det är vårat kött och blod och vi älskar dem villkorslöst.

Bästa kompisen och syskon.
Alla hade vi någon favoritlekkamrat på dagis. Min var en kille som hade adhd (eller något, han satt aldrig stilla) för han hade alltid något bus på gång.

Kärleken som gör oss blyga eller klängiga.
Lågstadiet eller kanske mellanstadiet är väl tiden då denna kärlek uppenbarar sig. En kille eller tjej man gillar att titta lite extra på utan att riktigt veta varför. Kanske är personen söt eller så har denne bara en utstrålning som du dras till. Vissa blir tysta och försynta och nöjer sig med att betrakta föremålet för sin kärlek. Sedan finns det dem som är ständigt på, som jagar, drar i håret och ska leka pussleken...

Tonårspassionen "det-är-du-och-jag-förevigt!"
Han eller hon som får dig att vilja slita ut ditt hjärta, dra av dig dina kläder och skrika. Personen du analyserar ner i småbitar för att du hela tiden undrar om han eller hon vill ha dig. Personen med lika mycket rusande hormoner som du. Kärlek, sex, bråk, kanske första svartsjukan. Första "vuxenkärleken" och kärleken du tror kommer vara förevigt. Och visst är det så att ett annat ord för passion är lidelse. Den här passionen är verkligen din lidelse.

Den stora kärleken.
Den där underbara människan som tar dig med storm. Som får det att kittlas i magen och som du vill vara med hela tiden. Personen du blir lugn men samtidigt uppspelt av. Han eller hon du vill bo ihop med, åka och storhandla med och alla sånadär vardagliga saker för du vet att ni är så bra tillsammans.

Föräldralyckan.
Kärleken till dina barn sägs vara något speciellt. Dina barn är väl om något ditt kött och blod, de är gjorda av dig. Byggda av dina gener och i dem kan du se dina svaga och starka sidor. Den enda kärleken jag inte varit med om än (det kommer, det kommer!) men enligt mig hör den ihop med den stora kärleken. För det här är något man vill uppleva tillsammans.


jag njuter av sommarlov

Har suttit oduschad i soffan, med laptopen i knät och (just nu) jamie oliver på tv se klockan 10. Så skönt att ha sånahär dagar. Göra ingenting, bara sitta med smutsigt hår, lukta äckligt och äta.

Börjar bli riktigt hungrig nu eftersom herr Oliver laga massa mumsig mat. Tror jag ska göra min favoritlunch sen. Lax med röd pesto, parmesan och quinoa. YUMMY!


friday bloody friday

Woo! Har hänt mycket men ändå lite sista tiden.

I fredags kom bästa Emma och hämtade mig vid 20-tiden så drog vi till fyrishov. Fett me kärlek vet väl alla uppsalabor vad det är? Vi träffade iallafall Mathilda där och gled runt och skrämde småungar som smyghånglade överallt.

I väntan på Satan takes a holiday och Hardcore Superstar åt vi sockervadd, rökte "backstage" och gjorde egna pins med någon slags pinsmaskin. Vi hade verkligen old-fashioned fun utan fylla och krogbesök. Sådär som bara vi har.

Jag köpte även en jättegod läsk. Typ Krokodilkalles Krusbärsläsk eller nåt. Tummen upp för den!

Vi stannade där till halv ett, ett. Sen skjutsade Emma hem mig i Johans fräsarbil och jag somnade som ett barn. puss på den dagen.



Satans semester


Mathilda och Abbe


Hårdkärna Superstjärna!


..y otra vez!

jay mccarroll

... Kan vara den roligaste människan jag sett på TV. Gamla repriser av Prject Runaway har ju gått på TV nu och då har han varit med. Idag visades en vinnarspecial då de följde honom eftersom han vann. Han verkar så jävla skönt hillbilly och jag skulle vilja bo med hans familj.

Läste på Perez Hilton att Jay varit med i Celebrity fit club och tydligen gått ner cirka 20 kilo. Meh! Jag gillade honom som lite småfet ju. Checka out Jay McCarroll!





varför blir man tjock av socker?

Igår, dagen till ära, bjöd Johan på middag. Pepparbiff, potatisgratäng och sesamchampinjoner. Riktigt manlig mat sådär. Sen gjorde han världens mumsigaste efterrätt! Jag dog. Melon, hallon och glass! Tre av mina absoluta favvisar i ätväg.



Var tvungen att ta kort för det var så himla gott!

grattis, eller vad säger man?

Igår var det grattis till Sverige. Idag är det grattis till mig och Johan.

två år har vi stått ut med varandra.
ett  år med ringar.
nästa år kanske det blir en till ring på fingret?
om två år kanske en bulle i ugnen?

Iallfall om jag får bestämma, för jag älskar karlfan.


here i go again, baby

När jag känner mig gammal och det känns som att livet är över. När jag sörjer mina förlorade tonår och våndas över räkningar som ska betalas. Då åker jag dit, där tiden tycks stå stilla. Där jag alltid är välkommen och där vinet flödar. Där jag känner mig ung, vacker och omtyckt.

När jag vaknar dagen efter är magin som bortblåst. Vi kan inte gömma oss i mörkret längre och våra slitna anleten är tydligare än någonsin. Tillbaka till vardagen, verkligheten, men vi ses om nån månad igen. Då ångesten om det vi hade men förlorat kommer tillbaka.


silikoninvasion i bälinge

haha var inne på kissies blogg och hon hade tydligen varit i uppsala. Lite mer specefikt i Bälinge, blev lite fnissig och tyckte det var kul. Lilla bälinge är med på "största bloggerskans" blogg.




is it supposed to be like this?

Ibland får jag nästan dåligt samvete över hur lycklig jag är. Jag har världens underbaraste relation till mina föräldrar och jag har ända sen jag varit liten sett dem som mina bästa vänner. Självklart ser jag dem som föräldrar OCKSÅ. Min bror och jag har aldrig upplevt syskonbråk som slutar i slagsmål eller fula ord. Vi satt alltid bredvid varandra och myste när vi kollade på barnprogram och nu har vi samma intresse för tv-spel och gör saker tillsammans.

Jag har en otroligt stark relation till min pojkvän, sambo, fästman. Han känner mig lika bra som jag gör (ingen förutom mama och papa som lyckats med det förut) och jag känner honom bättre än han själv. Vår relation är inte perfekt jämt, men 90% av tiden är vi så nära perfektion man bara kan komma. Jo-o, så är det!

Fina vänner har jag också och jag är förvånad ibland över att jag har dem. Jag har så höga krav på folk och är dålig på att höra av mig. Men om du är min kompis, antar jag att du ska ta det som en komplimang haha.



Helt babbligt inlägg, men fick bara en såndär "gud-vad-glad-jag-är-att-jag-är-johanna-och-känner-alla-dessa-underbara-människor!"

ÄNTLIGEN!

Såg denhär reklamen idag på TV. Blev genast nyfiken på vad den handlade om. Tamponger visade det sig, så blev lite besviken. Trodde nån snygg kille skulle komma till Sverige eller nåt, haha. Anyways, så gjorde reklamsnutten mig glad :) Antagligen för det är en av mina favvolåtar.

get me drunk and entertain me

Min farmor tipsade om en skön låt. Går på repeat just nu.


Lil Bob & the Lollipops - I Got Loaded

prokrastinera mera!

Den här artikeln läste jag i UNT imorse http://www.unt.se/leva/las-den-har-artikeln---nu-966470.aspx.
Den är ju helt underbar! Det är som hon skrivit den direkt till mig.

För dig som inte orkar gå in och läsa:
Artikeln handlar om att prokrastinera. Vilket betyder att skjuta upp saker. "Jag gör det sen. Imorgon kanske?"

Äntligen finns det ett fint ord för det jag gör hela tiden.


prokrastinera
prokrastinera
prokrastinera

PROKRASTINERA!

(Glöm inte att läsa om bruden som hyllar prokrastinering! http://www.unt.se/leva/hon-ser-fordelar-med-att-skjuta-upp-966592.aspx)

Och läs inte artikeln sen, gör det nu!

RSS 2.0