matmat

Jag och Johan har handlat mat för typ det dubbla den här månaden. Eh? Kanske därför jag börjar känna mig lite slabbig och tjock, haha.

show me your teeth

Sitter och förförfestar och diggar denna låt. Tyckte in den först (men tyckte inte om bad romance från början heller...) men nu börjar den fastna!


ibland lever jag i mitt förflutna

Jag gillar att leva lite i mitt förflutna, iallafall när vuxenlivet står och flåsar mig i nacken. När det blir för mycket räkningar och fixande och hej och hå. Då minns jag de fina tonåren.

Sitter och läser mina gamla dikter och dagboksinlägg på sockerdricka. De flesta är skrivna från 15-17 års ålder. Och vi vet ju alla vad Johanna sysslade med då. Eller okej alla kanske inte vet, men jag vet. Det var alldeles för mycket festande, killar och noll koll på läget. Men jag skrev ganska bra stundtals, kanske för att jag någonstans saknade någonting. Det fanns ett litet svart hål som jag försökte fylla (med fylla, och killar. och ibland mat, eller cigg. eller så skrev jag). Den här dikten är en av mina favoriter. För att den är liksom inte så "diktig", mest lite gullig. Och lite tonårstragisk.


jag blir alldeles varm, trots de 15 minusgraderna ute
ser på dig mellan frostiga fransar och försöker förklara
men orden hörs inte, mina stämband vill inte fungera, endast något slags mummel hörs

känner hur benen börjar ge vika, är det din skönhet som gör mig så svag?

allting snurrar, kärleken till dig gör mig yr.
du tar emot mig och jag ser dina läppar röra sig, du frågar om jag mår bra.

jag förmår mig inte att svara men känner hur fjärilarna bubblar runt i magen.


du frågar igen om jag mår bra, jag nickar och känner hur fjärilarna letar sig uppåt.

"ojdå", säger du när du håller i mitt hår och ser min middag sjunka ner i snön, " det blev nog lite för mycket för dig ikväll."

juste...

Glömde ju nästan visa mitt nya korta hår! Klippte av skiten på Hair Team igår. Skönt faktiskt. Kommentarer hittills är:
"Du ser så mogen ut!" Johan
"Du ser mycket snällare ut nu..." Pappa
"Är det många som säger att du är lik mig nu?" Mamma

Slutsats; jag är nu mogen, snäll och mamma!





Och ja, det är skitkul att lägga till ramar och text på bilder i PS!

Oh Donna, it's a dreadlock holiday

Igår var jag på Katalin, helt underbart ställe, och såg gamla 60-70talsrockpoparna 10cc från Great Britain! Jättemysigt med deras gamla dängor (även om endast Gouldman är kvar från orginaluppsättningen). Bandet funkade skitbra tillsammans och var kul att se live! Kändes väl som att jag, Johan och Niklas drg ner medelåldern lite därinne... De som var närmast oss i ålder var väl 40taggarna.

Bästa låtarna:

10cc - Donna


10cc - Rubber bullets


10cc - Good morning judge

Pics från igår:

Some singing action!


Tack och hej!

hårfobi?



När jag var yngre var jag lite smått besatt av min kroppsbehåring. Eller snarar sätt att bli av med den. Det vaxades, rakades, smörjdes in krämer. Nu när jag är äldre och visare (jo det är sant, det är jag!) har jag insett att lite stubb under armarna inte är hela världen. Eller lite strån på smalbenet.

Men
en sak jag inte vuxit ifrån är det där med könshår. Gillar inte det på mig själv (too much info? sluta läs nu!) eller ja. Hur ska man förklara det utan att det låter sexuellt? För det är inte det det handlar om. Gillar det helt enkelt inte. Trivs inte i det! Haha. Eftersom jag är lat också så är det vaxning som gäller för mig. Någon annan gör det och det behver inte göras så ofta.

Hade skitsvårt att hitta en bra salong att brassevaxa på här i Uppsala. Finns inte många som erbjuder det. Men jag har hittat min frälsare! MaryamMaryam Beauty Guide är otroligt duktig och välutbildad inom sitt yrke. Sen är hon trevlig och glad som en liten bonus ;)

Rekommenderar hennes salong starkt! Om du inte vill avlägsna kroppshåret finns ju många andra behandlingar.

En bild från filmen american beauty. För den var fin.




förlorarna på tylösand

Det sjuka med alla dessa "supa-knulla-dokusåpor" är inte att de produceras, utan att folk faktiskt sitter hemma och tittar på det. Om fenomenet intresserar dig, upplev det själv! Sitt inte och titta på andra som gör det.

Och jag förstår inte varför det ska vara så häftigt med fyllor och taffliga efterfestligg. Visst, det är kul att vara full, men inte full. Då mår man bara dåligt dagen efter och kan inte stå för sina handlingar. Att sen göra det på TV... Om mina barn skulle vara med i sånt program skulle jag undra vafan jag gjort för fel.

Visst, "live life and no regrets", men måste det innehålla sådär mycket sprit? Sprit hämmar ju ditt rationella tänkande och får dig också ibland att glömma. Det är väl inte riktigt att leva livet fullt ut om man dämpar sinnena?

Nej, lagom fylla till alla! Inga jobbiga baksmällor när man bara vill dö, utan bara lite seghet i soffan med en pizza. Inga vingliga hemgångar som slutar i diket, bara lite småvingliga som slutar hemma i mysiga sängen. Bort med det äckliga "ungdomar-som-har-känslolöst-fyllesex-framför-kameror-och-inte-har-någon-respekt-för-sin-familj" från nationell TV. Vill man se sånt finns internet...

håret ska bort!

Idag ska jag klippa mig på Hair Team här i Uppsala. Frisören kommer typ dö när hon ser mitt slitna hår... Efter det är det brassevaxning som gäller.

En dag av hår helt enkelt...

shopping igen...

Drog en snabbis till skopunkten idag för att köpa ett par nya vinterpjucks. Slutade med tre stycken... Lömska skopunkten! Blir alltid så lurad där. Men det var ju faktiskt skor jag behöver för att överleva, såå....

Blev ett par "curlingkängor", typ tantskor, för de var så jävla sköna, ett par svarta fodrade kängor för frusna fossingar och ett par boots för de var så jävla balla!


i've lost all control and i need you now

Hur mysig är inte den här låten?






pssst....

.. Fick hem skorna i annan storlek idag och de passade!

Lite tragiskt att killen på posten kände igen mig. Dags att sluta beställa hem saker?


last for ever


balsam för själen

Måste bara tipsa om en bra skönhetsshop på internet Yves rocher. De säljer smink, ansiktsvård, kroppsvård, parfymer m.m. Allt är deras eget och till bra priser. Om man som jag har känslig hy så finns det jättebra prylar till det :) Jag har fastnat för deras linje Pure Calmille som passar de flesta hudtyper.


förvirrad

Du förstår när du blir äldre sa alla till mig.
Du kommer förstå när det händer dig.
Men jag har liksom inte riktigt förstått än vad det är jag en dag ska förstå.

Jag älskar min nya tygkasse! Perfekt att h...

dsc01547 (MMS)

Jag älskar min nya tygkasse! Perfekt att ha skolböckerna i:) 29 spänn på lindex!


the pressure of being totally hot

Är det verkligen så att så länge man gör sitt bästa så spelar slutresultatet ingen roll? Jag menar vem bryr sig om hur länge du pluggade till en tenta så länge du får bra resultat? Eller?


Vareviga morgon stod jag där framför spegeln. Studerade allting noga och sminkade mig med största koncentration. Inte kunde jag tro att det viktigaste för en tjej i åttan var att inte ha någon sminklinje mellan halsen och ansiktet, eftersom det såg så otroligt slarvigt ut. Jag minns att när jag stod där så tyckte jag faktiskt att jag var söt, snygg och ibland kanske lite sexig (hur sexig en fjortonåring nu kan vara) och ibland skämdes jag till och med över det.

Det lite som en tävling tonårstjejer emellan, vem var snyggast men tyckte att de var fulast. Det var väl något slags tecken på ödmjukhet, vad vet jag. Allt jag vet är att jag aldrig höll på med den där sympatijakten. Jag tyckte att jag var fin, varför skulle jag gå runt och säga att jag tyckte jag var ful för att fiska komplimanger? (Jag ska däremot inte förneka att ett och annat usch vad tjock jag är slank ur mig. Men det var så obefogat att det är löjligt.) Det var ju så viktigt att vara smal och skitsnygg. Trodde vi verkligen att det var lycka?

Jag minns en tjej, hon var två år äldre än mig och gick i nian när jag gick i sjuan. Hon var bannemig det vackraste jag någonsin sett. Tror nästan jag var lite förvirrad-tonåring-med-hormoner-kär i henne. Hon hade alltid perfekt hår, det liksom bara låg där naturligt men fladdrade till precis när det skulle. Hyn var felfri, inga irriterande små finnar där inte, och det lilla smink hon använde framhävde bara hennes långa, täta ögonfransar och hennes precis lagom fylliga läppar. Hon var ungefär i min längd (som jag var då) och med en kropp som någon såndär Victoria Secrets-modell. När jag gick förbi henne andades jag alltid in ordentligt genom näsan, för hon hade en doft också. Självklart hade hon det. Hon luktade liksom alltid nyduschad.

Hon var den lyckligaste människan i världen, tyckte jag. Det måste hon vara. Men ett år senare, när hon slutat i min skola och jag nästan glömt bort henne ser jag henne. Det var en mörk höstnatt och jag gick längs en cykelväg, inte långt ifrån den skolbyggnad hon en gång förtrollat mig i, när jag hör löven prassla lite längre fram. Jag kommer bli överfallen tänkte jag men fortsatte gå ändå. Och där är hon. Visserligen lite svår att känna igen, men det var hon. Hennes jeans spände över rumpan och avslöjade att minst femton kilo hade bosatt sig på hennes avundsvärda kropp. Håret var färgat svart och slitet, sminket grovt och kladdigt och hon såg full ut. Eller hög, jag vet inte, något var det. Jag saktade ner litegrann och tittade förundrat på den tjej jag en gång avgudat. Hon bara stod där längs vägen, tände en cigg och tittade tillbaka. Jag tror hon visste precis vad min blick betydde och hon hade nog fått den många gånger. "Vafan hände med henne? Hon som var så snygg!"


and they say you can't buy happiness!

För typ ett år sedan hittade jag dessa snyggingar på en blogg, fast i rött. Jag dog och ville ha dem, men de fanns inte nånstans! Nu äntligen har jag hittat dem! Och de passar bra (även fast det är en h&m-sko med cpiga storlekar!).
Tråkigt nu då att dt är blött ute och skorna är i någon slags mockaimitation.


eget beröm luktar... mat?

Måste bara få skryta lite hehe. Men alltså i måndags och tisdags överträffade jag mig själv vad gäller vardagsmat. I måndags gjorde jag fläskytterfilé inindad i bacon med färskostfyllning bestående av philadelphia, soltorkade tomater, gräslök, persilja och vitlök. Asgott! Åt så jag fick kramp i magen.
I tisdags gjorde jag världens smarrigaste ost- och broccolisoppa med muskot, sambal oelek och stekt gullök.

Jag dör lite inombords när jag tänker på den goda maten. Jobbigt bara att jag måste fortsätta göra hemmagjord-från-grunden-och-asgott resten av veckan nu...

i will never deny you happiness

Alldeles nyss fick jag en sån där fin känsla. Typ åh vad världen är en vacker plats. Jag liksom glömde allt ont en stund och bara fånlog mot min spegelbild i köksfönstret, sippandes på det där téet som konstigt nog alltid dyker upp på hösten.

Lindarna som radar upp sig utanför fönstret börjar bli orangegulröda och det var liksom det finaste jag sett. Naturen är fantastisk eller snarare hur den symboliserar saker så perfekt i våra liv. Löven ändrar färg på hösten och det gör också många av oss. Vare sig det är färga håret eller ta tag i personliga saker. När vintern kommer bäddas landskapen in i snö och vi bäddar in oss i mysiga filtar. Våren är pånyttfödelse för världen och födas på nytt är det många som gör när vi kryper ut ur våra iden. På sommaren lägger sig ett lugn över allt som ett genomskinligt täcke, på sommaren finns inga bekymmer alls, och lyckan är oftast svår att gömma sig för.

Sen börjar allting om igen, ett oundvikligt kretslopp, ett ekorrhjul. Men även fast allting är likadant kommer saker och ting aldrig att vara som förut.

skogsmulle

Helgen flög förbi. Jobbade stängning i kiosken i lördags (själv för första gången! känns som jag gjorde allt fel, haha) och däckade när jag kom hem vid halv elva.

Igår fick jag något slags rastlöshetsryck och drog ut Johan i skogen i två timmar. Fick typ en överdos av frisk luft, heheheh.

Idag borde jag plugga ekonomi och glida förbi jobbet för en underskrift av chefen, men jag tror inte jag orkar. Latmask! Men alltså har fastnat i en tv-serie Pretty little liars och den är så spännande nu att jag dör! Checka ba:

Alison, Aria, Hanna, Emily, and Spencer are best friends, and the popular girls at Rosewood High School. During a sleepover party, queen bee Alison mysteriously disappears.
The remaining girls drift apart until a year later, when they each begin receiving taunting messages from someone using the name "A" who threatens to reveal secrets that only Alison knew.
Alison's body is finally found, and the friends seek to uncover who "A" really is and perhaps finally solve the mystery of her death.




Udda hobby?

Haha en sak som jag älskar att göra samtidigt som jag kollar på film/tv-serier (speciellt amerikanska) är att upptäcka ikeamöbler och grejer i inredningen. Skitkul ju! ba: åhh! Kolla en klippansoffa i Top model!

Vi spelar guitar hero på lektionerna. Lear...

dsc01540 (MMS)

Vi spelar guitar hero på lektionerna. Learning is fun!


Och mötet med chefen gick kanon! Så nu k...

Och mötet med chefen gick kanon! Så nu kommer jag kunna alla system och allt på jobbet! Ska bli sjukt kul att utvecklas på arbetsplatsen och lära sig massa nytt:)


ah work work

Ledig från skolan idag igen. Hade ju tänkt typ göra ingenting och kanske plugga lite ekonomi. Men har åkt på ett jobbpass 11-21 istället. Jaja it's teh moneeey. Plus att jag kan ta mitt möte med chefen ang. lite hemliga grejer idag istället för nästa vecka.

Ska svida om nu och fiffla lite för att sen ta min röda springare och bege mig till coopen.

ciao bellas

nyår är fixat!

Nu har vi bokat sälen över nyår! Kommer bli superkul;) fyndiga jag då! Vi ska bo på Högfjället. Bild på stugan:



Nice eller vad !?

bara ett inlägg till!

gjorde en ny kategori, för framtida bruk. Eftersom det kommer bli minst tre resor till i år och förhoppningsvis lite nöjen också ;)

bara sådär när vi ändå snackar shopping

... så måste jag säga att jag älskar min nya jacka! Hade ju tänkt vara duktig och köpa en "riktig" vinterjacka i år, typ dunis som håller en varm. Men blev en ny skinnjacka istället, hehehehe. Den är iallafall fodrad!




puss på min nya favorit!

asså omg

Hämtade världens finaste skor idag! Köpte de från h&m och deras skostorlekar brukar vara lite skumma. Jag har vanligtvis 40, men tänkte vafan slår till på 41 (eftersom 40 brukar vara cp-trånga). Helveterååå så var dessa för stora och glappar så nu måste jag hålla på och skicka tillbaka och byta. Blir cpsur om 40 är för små. Då stämmer jag indonesienungarna som gjort skorna. Fyfan!


it's enough to drive you crazy if you let it

Dagens vuxenpoäng:

  • Storhandlat för tusen spänn.
  • Fryst in typ allt jag köpte. (Hackade lök, delade köttfärs i påsar, rensade fläskytterfilé med mera)
  • Gjort en matlista. (Extrapoäng för att jag är medlem på matklubben.se där man kan fixilura med sånt)
  • Lyssnat på jazz á la Sinatra och planerat min framtid.
  • Skickat viktiga mail.
  • Inte tjuvrökt!
  • Planerat in två resor. En till höstmarknaden i Rättvik och en tjejresa till Ullared.
Nu orkar jag inte vara vuxen längre. Ska äta godis och glo på tyra banks på tv.


En bild på Johanna världens-största-käke Eriksson och Johan supertuff Englund.

can't stop now, i've travelled so far

Känns som jag läggr ut väldigt mycket random låtar här. Kanske dags för en "dagens låt?" Anyways den här lyssnar jag på idag.


lediga underbara dag

Är ledig idag! Ledig från skola, ledig från jobb och det är så sjukt skönt!

Ska nog ta en promenad sen. Har inte gjort det på aslänge och det behövs verkligen... Rensa hjärnan med frisk luft och sträcka lite på benmusklerna ;) Sen ska jag hämta ut ett paket med ett par skor. Världens fiiinaste skor (iallafall på bilden på internet)!

Var på Nattas 20årsfest i helgen oc hden var grymmeeee! En snygg bil på mig och nattie:


jag blir galen!

Tiden går så långsamt. Jag vill ha ett hus nu, orkar inte mögla i en liten lägenhet. Missförstå mig rätt, jag älskar vår lägenhet och trivs riktigt bra. Men den känns ju så liten! Alla hus som finns nu ligger typ i Alunda, Järlåsa och Östervåla. Nej tack liksom...

Har hittat en tomt i Lövstalöt dock och ett perfekt hus från Lappli hus:


Men sånt blir inte så billigt och tar tid, tur att karln är en händig snickare iaf ;)
Nu väntar jag bara på en lottovinst på några sköna mille.

in your head...

Kulturarv från härliga 90-talet!

Fredagsgoff!

dsc01513 (MMS)

Fredagsgoff!


doen't matter what i have, i still want more

Igår fikade jag med joss och vick på nåt ställe jag aldrig kommer ihåg vad det heter. Gamla Café Lion iaf. De drar ju till en annan del av Europa snart och tågar runt. Jag tvingade med dem till myrorna för jag tänkte köpa lite böcker. Stephen King och Dean Koontz finns ofta att hitta. Slutade med att vi gick till båda myrornas i stan, jag handlade böcker för 220 spänn ( alltså typ 15 böcker eller nåt) och skulle släpa dessa till min bil som stod parkerad vid kvarnen. Det var fan veckans styrketräning.



Här hemma i lägenheten börjar jag och Johan trängas ihjäl. Vi börjar känna att det är lite trångt och har börjat kolla lite hus och diverse andra bovänliga alternativ. Sen kommer man liksom på att man är fattig student och inte är den mest troliga personen att ta ett lån... Men sånt finns det lösningar till! Så det återstår att se hur länge vi blir kvar här. (Länge antagligen då vi är så jävla kräsna när det gäller hus.)


Säg hej till vår nya sängkamrat Bob:)

dsc01511 (MMS)

Säg hej till vår nya sängkamrat Bob:)


designerproblem

Håller på å fixar lite i designen så därför kanske bloggen ser lite muppig ut ibland. Gjorde en ny header imorse på 10 min iaf ;) Riktigt ball, haha.

all work and no play makes me a dull girl

Jobbade ju i princip heeela sommaren. Men jag och Johan drog till Hälsingland också, där vi bodde på ett hotell i Hudiksvall och gjorde avstickare till Sundsvall en dag och JärvZoo en annan. JärvZoo var ballast, ett vildmarkszoo med massa svenska djur. Det var häftigt att se björnar och vargar i en naturlig miljö.


Jag dog typ när jag såg sängen på hotellet, den såg så jäääävla skön ut efter tre timmar i bilen på rak tråkig motorväg.


Hudiksvall hade lite kuststadskänsla på sina ställen. Kanske för att det ligger vid vattnet?


Tussen smaskar glass i Sundsvall


Jag var ute och gjorde stan osäker en natt


Ingången till JärvZoo


En varg bakom stängsel.


V-ä-r-l-d-e-n-s största älg!


Posar lite i skogen


Söta björnungar som badade och busade.


Snubbe matar järv.

Såhär ser det ut när jag antecknar. Helt k...

dsc01505 (MMS)

Såhär ser det ut när jag antecknar. Helt kluddigt och ologiskt. Får se om jag fattar nåt sen när jag ska tentaplugga.


RSS 2.0