you've gotta stay away from the roadIdag såg jag filmen The Road och jag lämnades helt förstummad. Som en del kanske förstått fascineras jag av postapokalypsteorier (besattheten av Fallout 3...)

The Road handlar om en man (Viggo Mortensen) och hans son som tillsammans vandrar i ett ödelagt Amerika. De ska ta sig söderut där de hoppas hitta mat och värme. Filmen utspelar sig cirka tio år efter världen ödelagts och tio år efter att pojken fötts. Han är alltså född in i en död värld. En scen som porträtterar detta väldigt bra är när de hittar en colaburk och pojken får smaka. Han har aldrig druckit läsk förut.

Det sägs att människor inte föds onda. Men att vissa händelser eller uppfostran gör oss onda. Jag tror att för att överleva i en sånhär värld måste du vara lite ond. Survivest of the fittest liksom. Dödar du inte så blir du dödad.

Filmen var delvis mörk och dyster men samtidigt väldigt fin i vissa moment. Favoritscenen är när de hittar ett övergivet hus med en låst golvlucka. De bryter upp låset och går ner för trappan. Där ligger ett antal nakna, svältande människor som saknar bitar av kroppen. De som bor i huset äter av dessa människor och håller dem levande för att de ska vara "färska". Riktigt äcklig scen....

Se filmen! Den lämnar dig kvar med starka känslor efteråt. Precis som en bra film ska.


oh summer where ar thou?

_Sitter och plågar mig själv med sommarbilder.


så går det när man inte kört bil på två veckorFår lite dåligt samvete. Förlåt Åke!

as long as i have you

Flyin' high, got my feet off the ground.
And I'm never comin' down.

sometimes i wish i was virtual

Hihi hittade en rolig bil på mig som sim. Lite dålig kvalité meeeeeeeeen ändå.


inkräktar på modebloggarnas ämne nu igen

Råkar visst nosa lite på modebiten nu igen. Men blir ju så shoppingsugen när jag sitter och längtar efter våren!

madison avenue


jag älskar karlarna i mad men.

tonårstragik, känslor i skytteltrafik


Hormoner, demoner, som spökar. Krossade hjärtan, tjuvrökning och häxblandingar. Jag älskar tonårstragik. Den gjorde mig till den jag är. Jag älskar att se tillbaka på allt tungt som hänt och känna hur mycket lättare livet är nu och hur lycklig jag är.

Jag älskar att läsa alla mina gamla dikter, noveller och texter för att minnas. Minnas hur jag om sommarnätterna tog min mp3, satte mig i en skogsdunge, tjuvrökte menthol och lyssnade på alla låtar som fick mig att känna. Jag tömde mig på känslor och gick sen hem och sov skönare än någonsin.

Jag förstår inte hur en så ung människa kan bära på så mycket känslor. Känslor som förvirrar.


Simon & Garfunkel - Sound of silence

oh crap not again


Kolla! Parodi på Keshas Tik Tok, made by The Key of Awesome.

theres no business like our business

HADE ASKUL IGÅR! BJ med härliga peeps från klassen.Här är några av dem! Kolla till höger så ser du en (halv) skrattandes Johanna med.

ink art

JAG HAR HITTAT MIN DRÖMTATTOO!


Känner du igen den? Isåfall har du nog tittat på Arkiv X, den är nämligen därifrån.

wanted dead or alive

En grym låt jag brukar lyssna på i bilen ;)Bon Jovi - Wanted dead or alive

just need to fill'em holes

OMG är inne på shock.se och spanar världens ballaste örhängen. Somliga vet att jag älskar örhängen.
Nattliga surfningar och webshopar är LIVSFARLIGT!


meaningless shit

Märks verkligen att jag har en sysselsättning nu. Plugget alltså. Har inte tid/ork/lust att sitta här så ofta :) Men det är väl bara bra. Istället spenderar jag min lediga tid vid xboxet eller PCn där jag skaffat Fallout + Alla downloads. NÖRDJOHANNA!

Förresten så spökar lilla åke också :( Tror det är den provisoriska fjädern som pajjat. Bilen går antingen på för lågt varv eller för högt. Lille mercan gillar inte vintern alls.

HAHA fastnade på vimmelbild på kalasis i lördags när vi firade Emma. Observera att jag dricker vatten, duktig tjej.


I am alpha and omega, the beginning and the end

Det sägs att religion är för obildade människor. Det må så vara men vill folk tro, låt dem tro. Smutskasta inte andras sätt att leva. Ifrågasätt, lyssna och fundera. Inte attackera. För de kanske inte kan bevisa att Gud finns, men du kan inte bevisa att Gud inte finns.

Kristendomen i Sverige fungerar inte likadant som för hundra år sedan. Tider förändras och moderniseras. Då borde vi som ateister eller liknande också moderniseras och inte döma folk som tror. Livet är säkert enklare om man låter sig själv tro. Jag är nog alldeles för kritisk för att tro, men jag låter andra tro och jag låter inte religion skrämma mig. Jag är smartare än så.

hektiskt

PeuuuWW!
Började som sagt skolan i måndags. Det var en hel dag med matfixning och magdans.
Igår gick jag halvdag, eller ja satt två timmar i datasalen medan IT-Olle visade oss hur FC funkar.

Idag ska jag åka till Zebbisen först och mysa :) Sen introduktion till engelska. Har samma lärare som jag hade i trean, Tony, får se om han känner igen mig, höhö. (Hoppas inte?)

I helgen firades Jossan som fyllde 20! Lite klickbara bilder:
RSS 2.0