dag 14, en bekännelse

Jag kan bekänna en stor sak. En jävligt jobbig sak. Nämligen att jag har förändrats. Jag har vuxit så otroligt mycket som människa senaste åren. Jag har insiktsfullt studerat mina dåliga sidor, och jo det är jobbigt att rannsaka sig själv på ett ärligt sätt. Inte bara "jaha jag är tjock och nördig" utan att verkligen rannsaka de sidor som du vet att du borde förändra men som är alldeles för smärtsamma för att ta tag i.

Jag insåg att vissa av mina "kvaliteter" var en ond cirkel och att varken jag eller någon annan mådde bra av vissa bitar i mitt beteende. Det var som att jag bytte ut mitt festande mot taskig attityd, orubbara principer och hat mot visa typer av människor. Det gav mig liksom en kick att vara elak eller bitter. Jag var det inte jämt, absolut inte. Men ibland kom det små utbrott. Inte ofta, men alltför ofta.

En dag kände jag hur slut och trött jag var i huvudet. Trött på mig själv, uttömd på energi. Jag gjorde mig själv ledsen. Så jag sa till mig själv; Lägg av. Du måste låta lyckan ta större plats. För så var det. Jag tyckte livet var för bra, jag förtjänade inte att vara så här lycklig. Därför tjurade jag ihop på småsaker, hatade folk som inte tyckte exakt som jag och avvisade de som hade en någorlunda avvikande åsikt. Ville liksom knuffa undan lyckan.

Nu tar jag istället emot den med öppna armar. Och visst sägs det att man inte psykoanalysera sig själv (åtminstone bland de som jobbar professionellt med psykologi) men för mig funkar det bra. Speciellt den här gången.

En tjej som aldrig mer kommer förneka sin egen lycka.

i can't believe you kiss your car good night

Alltså denna video är ju grym. Bara för alla jävla karlar i den! Dör lite på hetheten. En het öken och heta solbrända män i heta fordon. Killmeee! Sen kommer den snygga hästen också. Den ultimata videon.


Synd bara att Shania är så fult stylad i videon. Jag menar hon är sjukt snygg egentligen, men vafan hände med allt smink och kläderna? Hon ser ut som en såndär tant i övre medelåldern som åker finlandskryssningar. Too much djurmönster and too much smink.

So another day passes

Idag är det fredag om någon missat det. Precis kommit ut ur duschen och innan dess hem från stallet. Lekte med totton på banan. Det var kul! Försökte leka "catch the tiger" (en dressyrpisk, snöre eller liknande med en pappers-/tygbit längst ner som hästen ska "jaga", typ som man leker med katter) dessvärre tyckte inte häst att detta var kul. Eller ja han förstod nog inte vad vi höll på med, stod mest och kollade snett på mig. Men Rom byggdes inte på en dag! Lyckades iallafall vänja honom vid handduken som jag viftade runt med, han var väldigt misstänksam mot den först men sen kunde jag vifta den i hans fejs och på ryggen. Duktig häst! Vi dansade iallafall runt på banan lite, han tog några bussprång och jag flåsade runt i någon slags människotrav.

Några veckor gammal bild på totton i hagen.

 

Klockan 15 börjar jag joba och jobbar sen till 22.15. Lovar att det kommer vara en kväll med massor av sista-minuten-kunder. Alltid så kvällen före en speciell dag typ julafton, valborg m.m. Jag jobbade kvällen före jul och ja sista kunden kom med fullassad vagn fram till kassan 22.02. Haha fyfan alla var måttligt glada då. Vakten jourchefen och alla stod och hängde runt kassan och väntade. Stackars kund :) Han fick iallafall packhjälp. Otåliga som vi var.


Rain on your wedding day

A traffic jam when you're already late
A 'No smoking' sign on your cigarette break


Alanis Morissette - Ironic

meninglöst pladder

Jaha nu var det sådär längesen igen jag skrev. Inkonsekvent. Är det ens ett riktigt ord? Det är iallafall vad jag är. Inkonsekvent. Har varit ledig mycket i veckan. Har i stort sett sovit bort ALLA timmar. Har jävlig ångest över det. Men våren är ju här och då kommer pollen och då blir jag trött. Såå... ja.

Har iaf kompenserat med sjukt många promenader i Årsta, som är supermysiga stadsdelen på sommaren! Så grönt och fint överallt. Barn som leker, folk som grillar, hundar som...bajsar? Nejmen seriöst, det är näjs. Synd att min karl fått för sig att det är ett getto och inte vill bo där. Lantispojkar... Vad får de allt ifrån?

I tisdags hade jag en heldag med fina vännen Mathilda. Vi gick långpromenad med hennes knäppa hund, fikade x2 hos henne, drog till Siws essensbutik och blev terrade av Siw, systembolagade inför Valborg och sen följde hon med mig till Verner. Skrittade ut med Mathilda som moraliskt stöd och busade sen från marken med den lille travaren. På kvällen drog vi till arlanda och hämtade hem Emma och Alex som varit två månader in Asia. Supermysig dag!

Nu ska jag alldeles strax till jobbet. Inte varit där sen i måndags så känns lite skumt. Anywho. Nu har jag skrivit ikapp lite iallafall!


time flies

Jaha. Nu är jag tjugoett. Tjugo+ett. Tjugo plus. Det är alltid lite svårt att ställa om sig till sin nya ålder tycker jag. När folk frågar eller man ska skriva någonstans så blir det ofta. Tjugooooooooett! Kommer ihåg när jag precis börjat åttan och skrev 7D på alla böckerna. Och när jag börjat nian och skrev 8D.

Firade lite smått i lördags men världens snabbaste utgång. I förrgår var släkt och familj här och åt massa gott. Vi trängdes 14 pers i det lilla vardagsrummet. Idag fyller farmor år så då träffar jag halva släkten igen.


suddigt soffhäng.

en jag och en mathilda

vickipick

melli and me

galen. ser ut som jag gråtit?

sötetösar

suddiga

ja okej då

blå kannaaaa


who said things don't make us happier

Men alltså titta på denna underbara rosa burk! (Just här är den fylld med crunchy.) Rosa och snygg, hehe. Jag var och handlade på City Gross när jag såg den. Blev helt till mig och gosade med den på väg hem i bilen.


mer häst

Två bilder på Verner i hagen. Tagna i måndags efter vår första ridtur tillsammans ;) Han var så lugn mot mig den dagen. Inte alls puffig och bufflig och lyssnade fint på halt och framåt. Kanske är slut på testandet? Eller så var han lite trött av vädret. Var ju ganska varmt och lite klibbigt i luften.

Utsläppt i hagen efter en skrittur.



Försöker hitta nåt att tugga på.

burning ring of fire

Dessa fina oljelampor (eller vafan det nu är) fick jag i studentpresent av min kära släkt. Har inte vågat elda dem än dock... Men de är fina där de står i sovrummet!

me and me love

I söndags firade jag och Johan till det med lite käk på kvarterskrogen. Jag åt musslor till förrätt och Pikila (grekisk grilltallrik) till varmrätt. Ganska så jävla gott. Och värt att et ligger 100 meter bort liksom.


Min kärlek




Min mumsiga musslor.

nature

I lördags när jag åkte till stallet fick jag lite överraskningar. Först ett träd på vägen.

(Spana in snygga stjärnan!)

Sen kom en sjö mitt på vägen. Var säkert en halvmeter djupt längst ut. En spännande dag med andra ord.


söttotto

Tar mig friheten och lägger upp en bild på Sophies totto Verner som jag myser med ibland.


Ingen vidare kvalite men han ville inte riktigt stå stilla, hehe. Vi känner ju liksom inte varandra än så han testar mig nog lite fortfarande. Det var inte roligt alls att stå uppbunden i stallgången när jag borstade. Han flyttade runt sig så gott han kunde, tills han ledsnade på det och stod stilla istället. Tålamod är en hästtjejs bästa vän säger jag bara...

Har inte hoppat upp på honom än heller. Är kanske lite fjollig så men vill liksom "känna in" honom först. Det är skillnad på ridskolehästarna som är vana vid att fyra olika personer hoppar upp varje dag. En häst som haft samma ryttare i stort sett hela livet vill jag chilla lite med. Bättre att han börjar testa mig lite på marken än när jag hoppar upp, eftersom bussprång inte är så bra om hästen ska ta det lite lugnt med kroppen :)

Så har kört långa mysstunder och skrittrundor med mig bredvid på marken istället. Imorgon tänkte jag dock hoppa upp och skritta lite på banan.

hundvakt

Idag är jag lite hundvakt åt Mathilda och Albins lille Dexter. Börjar jobba kl 13 så innan det lämnar jag av honom hemma hos sig igen. Först var han lite hyper när han kom hit, sprang runt och nosade, tuggade sönder ett lock till en liten korg (som låg på golvet för att jag skulle slänga den så whatever liksom), och gnällde när jag inte ville leka. Sen la han sig och sov på dörrmattan istället.

Efter en promenad där han fick träffa en flatcoated/schäfer-kompis och nosa på precis allt slocknade han på vardagsrumsgolvet. Rätt skönt hehe.

Snart ska jag fixa mig snygg(are) och leka lite med hunden, för nu verkar han uttråkad igen. Haha han ligger och suckar åt mig.



Gullehunden.

hells ye

12 maj åker jag och min kärlek hit; Kreta!


dag 13, mina brister.

Jag är lat, ibland. Jag småäter även fast jag inte är hungrig. Jag är självisk. Jag är dålig på att höra av mig till mina vänner. Jag är bohemisk (det vill säga stökig). Jag skjuter upp saker. Jag åker bil istället för att gå till jobbet, miljöbov.

Sen kommer jag inte på något mer. Men jag lovar att det finns mycket mer!

no pain no gain

Igår drack jag vin. Med Josefine. Och fick sällskap av både Timmy och Emma ett tag. Den här veckan är typ död.

Måndag: Jobbade 10-17, vin med Josefine.
Tisdag: Vaxning kl 12, sen lite shopping på stan tror jag.
Onsdag: Möte 9-12, sen lunch med Vickan från jobbet och sen jobb 13-17 (bra pass?). Efter det ska jag ut till stallet.
Torsdag: Jobb 7.30-15.30. Sen är jag fri!
Fredag: Sova lääänge, jobb 13-22.15.
Lördag: Dressyrträning kl 9 i ena stallet sen ut till Verner i andra stallet.
Söndag: Jobb 7.15-15.15.


Lagom mycket jobb men inte så mycket spännande happenings i övrigt direkt. Men det blir det snart ändring på!


Will you still meet me on the sunny road?

En av världens bästa låtar.


Emiliana Torrini - Sunny Road

friday warrior

Dagens tankar:

  • Ralf var cp igår. Helt störd! GILLA!
  • Jag är ledig idag och så är vädret såhär? Palla.
  • godissugen.
  • Uppsala är en äckligt liten stad. Och jag förstår att det inte finns så många att välja att ligga med, men visst ät mina pizzakanter.

Sen är det mest som gröt i hjärnan. Orkar inte.

RSS 2.0