i left my heart in dalarna

I fredags slutade jag klockan 15 på jobbet, en timme tidigare alltså ;) Susade hem i mercan (ja jag är lat och tar bilen till jobbet typ jämt) och packade min blåa väska. Johan och jag tog sen hans ögonsten, saaben, och hämtade bror Niklas i lövstalöt.  Sen var det tre timmars bilfärd norrut som gällde. Mamma och Björn åkte blåa faran några mil före oss. Vi åkte till älskade Dalarna, närmare bestämt Rättvik!

Varje år är det höstmarknar (och vårmarknad) och de senaste två åren har jag och Johan åkt dit. Det är så himla mysigt! En liten tradition tror jag... Och en vardagsflykt är precis vad man behöver när hösten smyger sig på. Jag har redan mina måsten när jag är där.

1. Langos.
Jag ÄLSKAR langos! Det är ju helt sjukt gott. Friterat, vitlök, rödlök, ost, stenbitsrom. MUMS!

2. Godisremmar.
Sån brukar man alltid kuna köpa på marknad. Typ en halvmeter långa och med så mycket färgämnen att tungan är alldeles röd/blå/grön efteråt.

3. Strumpor!
Strumporna är nog det största måstet. Brukar alltid finnas typ "köp 10 par för 100 kr". I år lyckades jag hitta 15 par för 100 kr ;) Roliga mönster och färger ska det vara. Jag menar strumpor är ju lite småtråkigt egentligen, men man har de nästan alltid på sig. Därför kan man lika gärna ha roliga mönster! Liva upp vardagen lite...


Några av strumporna! Nyckelpiga (som ser ut som en elefant?), rosa flamingo (!), prickigt, små hjärtan och såklart lite döskallar ;)

Kommentarer
Postat av: M

woho du fick med det som är vikigast remmarna och strumpor!!!

2010-10-05 @ 20:50:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0